Oct 1, 2014

KELAS PASTA KAK FATIMAH MOKHTER - AHAD 23 NOVEMBER

KELAS PASTA KAK FATIMAH MOKHTER   
AHAD 23 NOVEMBER

Lasagna, Fettucini, mac n cheese, ravioli…nama-nama makanan ni  mungkin agak terasing bagi kita sebelum ni. Tapi bila semakin bannyak rancangan masakan kat AFC, nama-nama makanan mcm ni dah tak pelik lagi.

Tambah-tambah pada anak- anak generasi sekarang yang lebih kenal lasagna dari nasik hujan panas. Lebih kenal Baked Pasta daripada murtabak.
Dan tekak anak-anak muda sekarang ni juga lebih dapat terima macaroni & cheese daripada laksam atau bengkang. Betul tak…?

Kalau anda mempunyai anak-anak generasi Y yang sebegitu atau ahli keluarga anda sendiri yang tekaknya  telah diinternationalkan tu, apa kata datang belajar cara nak buat semua masakan tu secara betul ngan Kak Fatimah Mokhter.

Kak Fatimah akan bagi tips secara details mcam mana nak prepare masakan-masakan ni secara betul. Dah yang lebih best lagi, semua pasta yang akan digunakan dalam modul Pasta ni dibuat sendiri.

Susah n renyah buat sendiri…? Hmmm..saya pun masa mula-mula dengar kata pasta kena buat sendiri kata mcam tu..beli saja lah. Kan lagi senang. Tapi ada student yang penah join kelas Kak Fatimah bagi tau…pas makan pasta buat sendiri ni, kita tak nak lagi beli ready made pasta.

Susah tak, saya tanya.

Jawapannya: Tutup mata saja kak…senang gila!

Dalam kelas Pasta ni Kak Fatimah akan ajar:
1. Doh pasta yagn super lembut tapi kenyal. Ambik masa kurang 5 minit untuk masak
2.  Fettucini alla carbonara
3.Vegetable Lasagna with Japarale Pumpkin, Egg plant dan spinach (akan diajar cara buat pasta untuk lasagna)
4. Vege  ravioli with Brown Walnut sauce (akan diajar cara buat ravioli)
5. Macaroni Cheese (akan diajar cara untuk buat jualan – frozen)
6. Baked Pasta (akan diajar cara untuk buat jualan – frozen)

Semua resepi adalah lengkap termasuk cara buat sos tomato Italian. Kak Fatimah juga akan bagi idea mcam mana nak pelbagaikan sos pasta anda.

 




Kepada yang berminat ni detailsnya:
KELAS PASTA BERSAMA KAK FATIMAH

Tarikh: Ahada 23 November
Masa: 10 pagi – 5 petang
Tempat:  Bzee Bakery, No 23, Ground Floor Magistrate Square, Seremban 2
Jenis kelas: Demo
Pengajar: Kak Fatimah Mokhter

Yuran: RM380

Deposit: RM100

Baki Yuran RM280 dibayar semasa datang kelas


Cara Mendaftar:
1. Bank in Deposit RM100 ke account Maybank BZEE CAFE & BAKERY - 5051 76100 195
2. Selepas bayar,  sms/whatsap bukti pembayaran ke 019 282 0053
3. Nyatakan Nama, jumlah bnk in, tarikh kelas dan nama kelas. Contoh:
Zalina Yahaya, RM100, Kelas Pasta, 23 November
 4. Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas
5. Tak perlu bawak apa-apa semasa kelas kecuali baki yuran dan pen.
6. Anda tidak dibenarkan membawa peneman semasa datang kelas. Hanya yang bayar yuran sahaja dibenarkan mengikuti kelas.
7. Tarikh akhir untuk bank in deposit ialah pada Khamis 20 November. KElas akan dibatalkan jika kurang 15 peserta

SENARAI NAMA YANG CONFORM HADIR DAN DAH BAYAR DEPOSIT

1. QISTINA
2. FINA HILMI
3.ENI HARDINIGSIH
4.ILHAMIAH- 019-3237404
5..
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.